Loading Likes...

På helgerna har jag tid att ta igen alla de olästa inlägg som finns på Bloglovin. Det är en ganska skön sysselsättning så där på lördagsförmiddagarna att slöläsa bloggar en timme eller två. Den här helgen ramlade jag över tre finfina inlägg som jag behöver få kommentera lite mer än enbart i kommentarsfältet.

Pamppo, kvinnan som verkligen kan sätta ord på sina känslor, skriver om hur hon fick ett ahaa-moment angående sitt utseende och att det kanske inte är allt här i världen. Klicka här för att läsa inlägget. Jag tänker för mig själv att det är ju så här det är. Det är ju så här vi borde tänka, eller nej det är så här vi ska tänka! För precis som hon skriver så skall vi vara glada över hela vår fina kropp och allt den kan göra och klara av. För det är lite som man brukar säga; du uppskattar inte att vara frisk förrän du blir riktigt sjuk. Så tror jag också att det är lite med vår syn på kroppen i dagsläget. Vi uppskattar den inte till 100 % utan det är lättare att se alla bristerna och påpeka dem. Jag kommer nog och dansar naken med dig, när som helst!

Jag läser Evas inlägg om det mer annorlunda nyårslöftet, ett dietfritt 2014. Jag har aldrig prövat på någon diet, kan väl inte säga att jag aldrig skall göra det. Det jag tror på i nuläget är att med motion och en näringsrik kost kommer du ganska långt. Det finns personer som tror på och kör med diverse olika dieter å fungerar det för dem och de är nöjda med sitt livsval så är jag nöjd. Precis som Pamppo så anser Eva att kroppen skall få vara som den är. Det är onödigt att fundera så mycket över kroppens utseende när du kan  lägga tiden på mer vettigare saker. Å vet ni, jag tror att Evas löfte om ett dietfritt år är lättare att hålla än ett löfte om att haka på nån av “trenddieterna”, om jag ser till mig själv så skulle jag klara det löftet bättre än något annat.

Linn skriver så ofattbart bra om hur tankarna snurrar och att hon aldrig kan vara nöjd. Nu kan jag inte riktigt sätta mig in i hennes tankar exakt när det gäller längtan efter fler barn. Men jag känner igen mig i hennes tankesätt och speciellt slutklämmen, varför kan vi aldrig bara vara nöjda? Ja, det om något tåls att tänkas på. ibland är det väl så att mycket vill ha mer, men är det där mer så himla mycket bättre då? Som jag skrev tidigare så är jag också en drömmare och funderare. De är få de där stunderna när jag är riktigt nöjd med nuet. Ofta vandrar tankarna iväg till något som jag i min fantasi tror är bättre. Men hur skulle det vara om jag en vecka bara försökte se på de saker som finns just nu och inse hur nöjd jag faktiskt är med mitt liv. För i ärlighetens namn har jag det så bra jag bara kan ha det!

Stora tankar en måndagskväll, ibland måste de ut. Så är det bara!

Share: