Loading Likes...

Hösten innebar en hel del stress för min del och avkoppling blev väldigt viktigt. Jag ville ha lugna kvällar och helger samt känna mig pigg och utvilad. Inte som att jag hela tiden låg efter med något eller borde ha hunnit med mycket mera än allt det jag egentligen redan hade gjort tillräckligt.

IMG_6201

Under mina kvällar här hemma så föddes idén till just detta inlägg. Jag vill dela med mig av tre grejer som för mig fungerar ypperligt som avkoppling efter en stressig dag. Det är tre saker som får mig att koppla bort precis allt och bara fokusera och vara i nuet.

Mina 3 tips på avkoppling efter en stressig dag

Gå på en promenad. Det kanske inte är något som du skulle prioritera när du kommer hem ur jobbet och hjärnan och kroppen är uppe i varv. Men jag har insett att en promenad löser ganska mycket. Ibland behöver jag bara den korta rundan med hunden och ibland behöver jag en längre runda. Jag får varva ner, andas ut och känner hur allt stabiliserar sig. Dessutom får jag sätta fokus och tankar på något annat, nämligen Doris.

Läs mer: När promenaden fick en annan betydelse

Träna. Precis som promenader så fungerar träning som en hjärntömmare för mig. När jag tvingas fokusera på det som ledaren framför mig för på ett pass eller när jag lyfter vikter och behöver fokusera på teknik och repetitioner. Då släpper allt som varit jobbigt med dagen.

Handarbete. Om jag inte känner för något av de två ovanstående tipsen så brukar jag handarbeta. Där är också fokus det stora ledordet. När jag stickar, eller klottrar med bokstäver så tvingas jag fokusera och fundera på enbart det jag håller på med.

IMG_6198

Så med andra ord så gör jag saker som tvingar mig att fokusera på det jag gör. Vara närvarande i nuet och inte fundera på varken det som varit idag eller det som kommer. Det upplever jag är väldigt skönt för huvudet och speciellt efter som jag brukar ha en tendens att älta vissa grejer.

Vad gör du för att koppla av efter en lång, stressig dag?

Share: