Loading Likes...

Handen upp den som har börjat planera kommande utesäsong med blommor och odlat ätbart. Jag är inte riktigt där än, men eftersom jag vill tipsa er om två bra böcker som jag vänder mig till i år så kanske jag också får tummen ur och börjar fundera över trädgården 2017.

Det enda jag med säkerhet vet i år är att jag ska a) förenkla det mesta och b) förstora jordgubbsodlingen. Men ja, kanske dags att tipsa er om två bra böcker för nybörjarodlaren nu då.

IMG_4983

Odla i pallkrage och Grönsaksodling för nybörjaren heter de två böckerna som jag förlitar mig rätt mycket på när det kommer till min egna odling. Den förstnämnda boken fick jag i födelsedagspresent för något år sen och den andra beställde jag i höstas.

Odla i pallkrage handlar om hur du ska göra, vad du ska tänka på, tips på hur du kan bygga din egna pallkrage. I princip allt du behöver veta för en enkel odling. Jag har själv pallkragar hemma och tycker att det fungerar ypperligt för en mindre odling.

Grönsaksodling för nybörjare behandlar ja.. grönsaksodling. Hur och varför kring odling, olika grönsaker och rotfrukter och en lathund med tips på när du kan så olika växter, hur du kan göra och så tipsar de vidare kring sajter och andra böcker.

IMG_4987IMG_4991

Böckerna kompletterar varandra, jag läser om pallkrageodling och hur jag ska lyckas och sen tar jag reda på vilka enkla grönsaker jag kan så ur nybörjarens grönsaksodlingsbok. Om jag kan rekommendera dem? Jaadå, verkligen! Speciellt om du är intresserad av odling men inte speciellt duktig på det, ännu..

Så nu är det väl dags att börja fundera mera på odlingssäsongen 2017 då. Å självklart kommer ni få följa med. Brukar du odla grönsaker? Vilka isåfall? Låt oss inspirera varandra i kommentarsfältet.

Share: