Loading Likes...

I planerna finns att blogga mer om de böcker jag läser. För jag vet att de boktips jag gett er tidigare så har varit väldigt uppskattade och det är roligt. I år har jag ingen läsutmaning eller något mål uppsatt med mitt läsande. I år läser jag på känsla och lust. Först ut bland mina lästa böcker är två med liknande tema; ungdomskärlek. Texten till böckernas handling är tagna från Adlibris.

IMG_6225

Mina smala axlars längtan

Skriven av Maria Frensborg.

Bokens handling: Magda går på gymnasiet och önskar sig mer av det mesta: mer av livet, mer poesi, roligare vänner, mer av Jens. Framför allt mer av Jens, som är två meter lång och en vandrande dröm. Med oxblodsröda Dr Martens, perfekt långt hår och svarta kläder är han solen i Magdas universum. Hon vet allt om honom, kysser marken där han går.

”Jag: ett Jensrelaterat uppslagsverk. En Jenscyklopedi. Som kan scheman, lärare, skåpnummer, telefonnummer och allt annat som är googlebart. Jag vet till och med var han bor. Tio minuter på cykel härifrån, i ett hus med sex våningar och porttelefon.”

Bästisen Petra förstår ingenting, men det har hon å andra sidan inte gjort på ganska länge. Magda är redo för förändring, och den kommer i form av en hemlig inbjudan till KG, Kvinnliga Gymnasieföreningen. De säger sig syssla med litteratur, konst och musik och Magda, som själv skriver, är inte sen att tacka ja. Samtidigt går hon med i skoltidningen där Jens är chefredaktör. Han verkar vara intresserad tillbaka … eller? En sak är i alla fall säker: han tycker att KG är korkade och pretentiösa, och hatar dem lika mycket som han älskar sin elgitarr. Det pirrar i Magda av hopp och allt det nya, men samtidigt slits hon mellan Jens, KG och sig själv. För hur mycket kan man anpassa sig innan man förvandlas till en våt fläck? Och hur mycket är man beredd att ge upp för känslan av att vara utvald, älskad, sedd?

Min kommentar: Författaren fångar den där känslan av att vilja passa in, bli älskad och sedd. Ibland så känner jag så med bokens huvudperson Magda. Förstår henne precis och önskar att allt blir bra. Ibland vill jag dra upp skämskudden framför ansiktet och inte läsa vidare. Blir glad att jag är närmare 30 än att behöva stå där i vägskälet och försöka staka ut en framtid. Boken är ändå rätt enkel och lättläst. En passlig bok när du vill fördriva tid och sjunka in i en annan värld.

IMG_6220

Våra kemiska hjärtan

Skriven av Krystal Sutherland

Bokens handling: Henry Page är en obotlig romantiker! Han har bara aldrig upplevt den stora kärleken. Inte ännu i alla fall. När Grace Town haltar in i hans liv med käpp, för stora pojkkläder och duscha verkar inte stå högst på hennes att göra-lista, vet han att det är på väg att ändras. För alltid.

Min kommentar: Boken såg jag hos Felicia först och la den direkt på min läslista. Bara titeln låter ju intressant och när det beskrivs: John Green möter Rainbow Rowell i denna oemotståndliga berättelse om den första kärleken. Så kan det ju inte vara annat än bra. Dessutom är boken augustprisvinnare och på väg att bli film. Jag gillar boken och dess annorlunda handling. Ganska direkt vill jag veta mer om den mystiske Grace Town och bokens handling och dess två huvudkaratärer tar mig med på en annorlunda resa genom den första kärleken och tonårslivet. Den här boken är också ganska enkel och lättläst. Jag gillar den skarpt och kan verkligen rekommendera den!

Share: