Loading Likes...

Bland det bästa med hundlivet är nya vänskaper, både hundvänner och människovänner. I veckan så gick vi ut i skogen tillsammans med Emma och Johan och deras bostonterrier Lore. I nästan 1,5 h traskade vi på i det härliga vintervädret och hundarna fick springa fritt efter vandringsleden här i Kvevlax. Tror vi njöt lika mycket av det allihop. Alla bilder i inlägget är fotade av Emma eller Johan.

Doris och skogen

För min del var det spännande att se ifall inkallningsövningarna skulle fungera. Det var nämligen första gången som jag hade Doris helt lös i skogen. Tidigare har hon fått vara lös vid sommarstugan. Här hemma har vi främst promenerat på sådana ställen där hon behöver vara kopplad.

Skogen möjliggör en helt annan frihet och så länge jag hade koll på vart hon far och kallar på henne med jämna mellanrum så fungerar det bra. Fick verkligen mersmak på skogsäventyr tillsammans med Doris. Det enda negativa med vintern är att det fastnar en hel del snö i hennes päls. Speciellt om det är lite varmare väder ute. Så ofta har vi en hund som är tre gånger större än normalt efter att hon har fått vara ute och busa i snön.

Doris’ hundvänner

Under hösten har vi stiftat bekantskap med några nya hundvänner. Doris kommer bra överens med de flesta hundar, vi har både små och stora hundar i vår bekantskapskrets. Förstås märker vi skillnad när hon leker med stora hundar jämfört med små.  Doris har enklare att leka med mindre hundar, men hon drar sig inte för att busa till det med labradoren Ester eller Golden retrivern Theo heller när vi träffar dem.

Nu hoppas jag bara att hundkursen vi planerat gå här i Kvevlax i januari blir av. Det skulle vara så roligt att se ifall vi kunde hitta fler hundvänner där. På den första hundkursen vi gick så var vi ett roligt gäng och det var så roligt att se hur bra Doris trivdes med just de hundkompisarna där.

Mot nya äventyr i skog och mark tillsammans med vår snöälskande dvärgschnauzer.


Psst.. Du vet väl om att du kan klicka i det lilla hjärtat längst ner till höger ifall du gillar något inlägg extra mycket. Då blir jag riktigt glad och får samtidigt se vad ni uppskattar för sorts inlägg. 

Share: