Loading Likes...

För inte så väldigt länge sen satt jag och läste genom arkivet och hittade några inlägg jag vill lyfta fram i ljuset igen. Ett av de inläggen handlar om en social media-detox. Varför jag väljer att lyfta just det här inlägget är för att jag märker nu, precis som då i februari, att sociala medier tar en väldigt stor tid av min vardag.

Efter att jag hade läst inlägget så funderade jag allvarligt på att ta en helt fri helg under julhelgen, så lite Some som möjligt. Det skulle vara så skönt att bara få ägna sig åt julfirande tillsammans med familj och vänner. För jag är mycket medveten att alla flöden oavsett kommer att svämma över av julbilder. Kanske det inte skulle vara så dumt ändå. Vad tror ni? Nån som hänger på?

Bildkälla: Splitshire.


Orignalinlägget Att ge något en ny chans skrivet i februari 2014.

“Kanske jag faktiskt skulle få något vettigt gjort om jag inte varje timme och minut kände behovet av att kolla instagram eller uppdatera mig på twitter. Ärligt talat så tror jag nog att det där med att jämt vara uppkopplad till sist blir något du gör av ren ovana, utan att egentligen ta till dig vad du ser eller läser där på skärmen.”

Sådär skrev jag då, i november 2013. Å vet ni, när jag läser inlägget idag så undrar jag var det blev av min detox egentligen? Jag försökte väl tappert i dagarna två och så sket det sig. Jag gav det ingen ärlig chans.

Jag läser Pamelas inlägg om en helt sociala medier fri-månad. Wow, vågat är min första tanke, sen påminns jag om mina egna tankar då i november. Jag är faktiskt sugen på att ge det ytterligare en chans. En detox från sociala medier, några timmar varje dag. I nuläget är de sociala medierna det sista jag kollar innan jag lägger mig och det första jag kollar när jag vaknar. Scary!

Nå, på lördag är det 1 mars och från och med då är det detox som gäller, vi ger detoxen en månad så ser vi. Hur jag skall lägga upp den? Ja, det har jag ingen aning om än men det lär klarna innan lördag.

Är ni med?

Share: