Loading Likes...

För mig är hösten lika mycket en nystart som januari är. Jag gillar det där att kunna starta något nytt igen efter ett halvår. De där planerna, drömmarna eller målsättningarna som inte blev till något i januari har utvecklats till något annat. Du får helt enkelt en chans att försöka på nytt igen.

Under sommarmånaderna hade jag en överenskommelse med mig själv, att träna 2 gånger i veckan. Det var under något av augustis sista träningspass som en tanke väcktes hos mig. Hur jag ska försöka få till en välmåendets höst. För nu har jag igen lyckats få in träningen som rutin. Då borde jag ju klara av att sköta om mig själv på andra sätt också. Men för att få till en välmåendets höst, så är det ju viktigt att fundera kring vad är välmående för mig.

IMG_6730

Välmående för mig

Välmående förknippar jag med en känsla, att vara nöjd och tillfreds. Att orka med arbete och vardag samt få må så bra som möjligt. Det är så många olika saker som spelar in kring välmåendet och jag tänkte lista dem här, för min egen del men också för er.

Allmän hälsa. Att vara frisk och få må bra är så viktigt för välmåendet. Hösten och nystart på arbetet brukar också innebära all världens baciller och influensor. Jag råkar hemskt sällan ut för några tuffare förkylningar, men har för säkerhetsskull laddat upp med både ingefära och havtornssaft inför hösten och vintern. Jag har också problem med sköldkörteln, hypothyreos och har sedan en månad tillbaka ätit en del tillskott för att hjälpa mina värden förbättras ytterligare. Allt för att få må så bra som möjligt.

En god självkänsla. Den här delen är något som jag vet att jag behöver arbeta med och utveckla hela tiden. Jag är så intresserad av just mental träning och hur du tränar din självkänsla. De flesta dagar är den på 99 % men visst har jag mina sämre dagar också.

Rörelse. Jag behöver röra på mig, en del av det kommer naturligt via mitt arbete och promenaderna med Doris. Men för att må riktigt bra behöver jag också få träna regelbundet, gärna både styrka och kondition.

Kosten. Här har jag nog att fundera kring, semestern och den slappa sommaren har gjort att jag helt fallit av vagnen. Nu i höst ska jag se till att ta mig i kragen och faktiskt börja äta ordentligt igen. Matlådor i frysen för att inte skippa kvällsmat hemma och mellanmål med till arbetet.

Relationer. Alla sorts relationer behöver vårdas på olika sätt. Tid med sambon när han är hemma, träffar med vännerna och att hälsa på familjen ibland. I höst ska jag försöka hitta tid för mina vänner också, det är inte svårt.

IMG_6732

Egna intressen. En viktig del i mitt välmående är att jag nu som då får ta mig tid för mina egna intressen. Jag har ju ingen familj ännu och sambon arbetar borta 3 av 4 veckor i en månad. Men ändå är det skönt att ibland avvara tid för det som jag gillar mest. Jag tänker främst på handarbeta, läsa, gå på loppis och baka. Det kan också handla om att gå en kurs eller besöka ett evenemang. Hitta ny inspiration till mina intressen helt enkelt.

Omvårdnad. Massage, hemmaspa och omvårdnad av kropp och själ. Få saker slår ett fotbad en helt vanlig onsdagskväll, en timme på massagebänken efter jobbet eller en stund i bastun med inpackning i håret.

En välmående höst

Sju viktiga delar för mitt välmående och kring dessa delar ska jag försöka skapa en välmående höst. Jag kommer nog delvis dela med mig av det här, men också på instagram under #välmåendetshöst. Självklart vill jag dokumentera min lilla resa och se hur den formar sig. Jag kommer också att fixa en månatlig översikt i min bujo där jag kan markera viktiga delar för mitt välmående. Jag tänker främst på träning, sockerfria dagar och liknande som kan vara intressant att hålla koll på. Jag är taggad för det här och hoppas att det ska lyckas lika bra som min sommarutmaning gjorde.

IMG_6725

Vad tänker du om det här? Å vad är välmående för dig? Om du vill får du väldigt gärna hänga på min välmåendets höst och använda dig av hashtaggen du också i dina sociala medier. Tillsammans kan vi få till en riktigt trivsam höst fast kanske vädrets makter vill något annat.

Share: