Loading Likes...

Ja, var skall jag börja.. Vi är ju hemkomna från Kap Verde och det är tid att blogga om vår upplevelse.Det är väl bäst att börja helt från början och ta det lite an efter. Å har ni frågor så är det bara att kommentera, jag lovar att svara efter bästa förmåga.

IMG_1086

Utsikt från hotellets tak och nej det är inte med havsutsikt utan en bevattningsanläggning.

Vi bokade alltså vår resa via svenska fritidsresor, av den enkla orsaken att deras utresedatum passade oss bättre än de finska resebyråernas. Sen var det ju intressant att få resa helt på sitt eget modersmål för en gångs skull.

Från Arlanda tar flygresan ner till Kap Verde ca. 9,5 h. Där är inräknat en teknisk mellanlandning på Gran Canaria också, för att tanka och byta flygpersonal. Restiden kändes inte speciellt lång på ditvägen, men nog när vi flög hem nattetid sen.

IMG_0656

Så här såg det ut på skärmen när vi mellanlandade på Gran Canaria.

Vårt resmål i ögruppen Kap Verde var Sal, en av de två öar som främst är öppna för turister. Vi fick förklarade för oss under en guidad rundtur att det enbart är Sal och Boa Vista som har stränder att bada vid. De andra öarna lär vara mycket vackra också, men inte speciellt strandlivsvänliga.

IMG_1097

Poolområdet sett från hotelltaket. Bakom den runda poolen finns lobbyn och matsalen och vårt rum med vår pyttelilla balkong var där vid palmerna och vattenstämpeln.

Vi valde att bo på hotell Pontao i byn Santa Maria på den sydligaste spetsen av ön. Ett helt bra val av hotell hade vi gjort, speciellt när det var vår första resa och vi ville se lite mer än all inclusive-pooler och hotellets egna restauranger. Hotellet var lagom stort och där var nog alla rum uppbokade, det bytte resenärer ganska flitigt på vårt hotell också. Vi bodde alltså inte all inclusive denna resa, utan hade enbart morgonmål som tillval vid vårt hotell.

IMG_0658

IMG_0659

Vi bodde i den nyrenoverade delen där varje vånings rum hade olika temafärger. Takduschen var fantastisk, den fria insynen till badrummet not so fantastic. Ett duschdraperi hade hjälpt avsevärt eftersom wc-stolen är bakom dörren där.

Jag lovar berätta mer om vad vi gjorde under vår två veckor långa vistelse och hur jag upplevde Santa Maria i senare inlägg. Stay tuned…

Share: