Loading Likes...

I april deltog jag och Doris i vår första hundutställning. Vi har inga krav från uppfödaren på att gå på utställning med Doris, men kände att vi ville pröva ändå. Det är ju en väldigt intressant upplevelse, oavsett om du bara åker som åskådare eller om du ska föra din hund i utställningsringen.

Den utställningen vi deltog i var för alla hundraser och dessutom internationell. Om du är nyfiken på att veta mer så hittar du utställningens hemsida här.

Hur gick det för Doris?

Vi var på plats i Botniahallen rätt tidigt på söndagmorgon. Före vi åkte iväg hade jag försökt fixa och föna vår lilla tjej så att hon skulle se helst lite ut så som rasen ska. När det var vår tur i ringen så gick vi tillsammans med fyra andra juniortikar och deras ledare. Jag märkte nog att både hon och jag var lite nervösa, men i det stora hela är jag nöjd med vår prestation. Vi visste också vilken sorts “respons” vi kunde vänta från domaren, vår tjej har inte växt färdigt ännu och behöver således utvecklas i kroppen en del ännu.

Oavsett så fick vi ändå högsta betyg ERI (erinomainen) och det är jag ju förstås väldigt nöjd med. Placeringen i juniorklassen blev en femma men helt förståeligt eftersom Doris var yngst av tikarna. Överlag en lyckad utställningsdag och en fantastisk erfarenhet.

Ska vi delta fler gånger?

Hundutställningen gav mersmak, det kan jag inte frångå. Men jag har samtidigt också beslutat mig för att vi kommer ha paus något år med utställning. Av den enkla orsaken att hon har en del som behöver utvecklas kroppsligt ännu. Istället kommer vi satsa på en hel massa annat roligt, jag vill t.ex. pröva på både agility och lydnad med Doris. Å någon fler matchshow blir det nog också för det är så roliga tillställningar.

Läs mer: Doris första matchshow och Doris andra matchshow

Livet med hund har för mig utvecklat ett helt nytt intresse och det finns massor jag vill lära mig samt pröva på tillsammans med Doris. Tänk så bra att man aldrig blir fullärd.


Om du vill att jag skriver mer om Doris och våra äventyr tillsammans får du väldigt gärna gilla inlägget. Klicka på hjärtat högst upp. 

Share: