Loading Likes...

På jobbet är det en hel del att hålla reda på, inte minst den lilla mobiltelefonen. För att jag skall veta var jag har den och kunna ha den med mig jämt och ständigt under arbetsdagen så passade jag på att virka ett fodral åt den. En rätt enkel grej som du gör på en kväll eller eftermiddag, beroende på hur flitig du är.

IMG_8859

Hur gör du då? Tja, för det första behöver du de mest enkla baskunskaperna i virkning. Mitt mobilfodral är gjort av luftmaskor,fastmaskor och smygmaskor. Är du helt ny på det här med virkning kan jag rekommendera Virkotekets virkskola som du hittar här. Förstås behöver du också virknål och garn. Jag använde mig av virknål 3,5 (som jag tappade under terrassen) och virknål 3,0 samt Bambu/bomullsrestgarn från Järbo.

Mät ut storleken på din mobiltelefon i cm och virka luftmaskor till en passlig bredd. Jag virkade några extra maskor för att inte få ett allt för spänt fodral. Sen är det dags att börja forma själva fodralet. Varv efter varv virkar du fastmaskor i föregående varvs maskbågar. Virka tills du kan gömma din telefon inne i det som ser ut som en halsduk. Dvs, vika virkningen dubbelt om telefonen.

När du har en passlig längd för fodralet  så kan du passa på att virka en kedja av luftmaskor som sen blir ett band att hänga om halsen. Kedjan fäster du sen med en smygmaska i fodralets andra övre kant.

Antingen är du nu helt frustrerad över detta med virkning och kommer aldrig virka mer, eller så tycker du att det är ganska kul. Så när det gäller att få ihop sidorna på fodralet så att din telefon hålls där kan du välja att virka ihop det, eller ta fram synålen och sy ihop det. Jag valde att virka och här blev det också fastmaskor.

Kom ihåg att fästa alla trådar och så är det bara att börja använda ditt nya virkade mobilfodral.

IMG_8862

Share: